Scooterverhuur Elp
reserveer een scooter

Lekker toeren door de uitgestrekte Drentse bossen!

"Drenthe kent nog 4 Tjaskers, een klein windmolentje voor het oppompen van water en om verdroging tegen te gaan!"

Boswachterij Schoonloo is een 1.553 ha groot natuurgebied midden op het Drents plateau. In de uitgestrekte bossen liggen ook wat grote open gebieden, zoals de Tweelingen, het Elpermeer en Oud Orvelte.

In het gebied liggen prachtige vennen, die in augustus worden omringd door de paars bloeiende heide. In de boswachterij Schoonloo ligt het beekdal van de Elperstroom: in dit oude stukje Drents cultuurlandschap word je omringd door zeldzame planten en dieren en de sfeer van het Drenthe van honderd jaar geleden. Dwars door het Grolloërveen loopt de langste houten fietsbrug van Nederland, waaraan u nog één van die oude Tjaskers vindt.

De Schoonloërstrubben bestaan uit eikenhakhoutbos met verschillende kleine heideveldjes, waar bijzondere planten en dieren voorkomen.

Staatsbosbeheer heeft in deze boswachterij diverse wandelroutes uitgezet. Ze leiden langs de mooiste plekjes en brengen je weer terug bij het beginpunt. Ze variëren in lengte en zijn ook te combineren tot een wat steviger tocht. Met de scooter zijn deze routes goed te bereiken.

www.staatsbosbeheer.nl